Az árul‪ó‬

Árulás gyanúja,

árulás gyanúja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Árulás gyanúja, Az áruló pengéje Tartalom Galactik Football S03E08 A gyanú árnyéka Feloszlatták kormányukat a líbiai lázadók MTI[origo] A felkelők Átmeneti Nemzeti Tanácsának ÁNT egyik tagja közölte, hogy a lázadók egyfajta kormányaként működő 14 fős végrehajtó bizottságot azért oszlatták fel, mert eljárásbeli árulás gyanúja követett el Abdel-Fattah Júnisz tábornok elleni merénylet körülményeinek kivizsgálásakor.

Az új összetételű bizottság megalakításával a testület eddigi vezetőjét, Mahmúd Dzsibríl "kormányfőt" árulás gyanúja meg az ÁNT. A fegyveres felkelést irányító katonai parancsnok 12 nappal ezelőtt tisztázatlan körülmények között gyilkosság áldozata lett. Galactik Football S03E08 A gyanú árnyéka Szemtanúk korábbi közlése szerint bajtársai ölték meg a líbiai lázadók katonai vezetőjét, akit árulás gyanúja miatt vetetett őrizetbe az líbai Átmeneti Nemzeti Tanács.

árulás gyanúja

A tábornok alatt szolgáló árulás gyanúja tiszt, Mohamed Aguri elmondta, hogy jelen volt, amikor a Február Forradalom Mártírjainak Brigádja nevű csoportnak - a lázadók félhivatalos belbiztonsági erejének - a harcosai szerda hajnalban letartóztatták és elvitték felettesét a hadműveleti árulás gyanúja a Bengázitól árulás gyanúja délre fekvő Zuejtina városban.

Az esetről itt olvashat részletesebben. Árulás gyanúja líbiai lázadók táborán belül mély szakadék húzódik a Kadhafitól elpártolók és a Kadhafi-rendszerrel soha együtt nem működők között. Elemzők korábban úgy vélték, hogy az esetleges belső árulás gyanúja megkérdőjelezné az Átmeneti Nemzeti Tanács hitelességét, s kellemetlen helyzetbe hozná a lázadókat támogató országokat.

árulás gyanúja

Abdel-Fattah Júnisz évtizedekig állt Kadhafi szolgálatában. Belügyminiszterként februárban pártolt el tőle és állt át a lázadók oldalára, ami olyan reményeket ébresztett a nyugati országokban, hogy a növekvő és erősödő ellenzék távozásra tudja kényszeríteni Moammer Kadhafit.

árulás gyanúja

A lázadók vegyes érzelmekkel viseltettek Júnisz iránt: egyesek dicsérték az átállásért, mások viszont gyanakvással fogadták, mint Kadhafi régi szövetségesét. Fontos információk.

Kékfény - Áruló (2019.06.03.)