Általános információk

Műtéti szemészet

Szöveg csökkentése

Mivel foglalkozik a Szemsebészet? A szemészet a szem betegségeivel és működésének zavaraival műtéti szemészet szakterület. Ezek kezeléséhez és korrigálásához sebészeti beavatkozásra is szükség lehet. Teljes körű szemészeti kivizsgálás után állapítható meg, hogy mi a páciens számára a legmegfelelőbb kezelési eljárás. Kúszóhályog eltávolítás A kúszóhályog olyan kötőhártya-kettőzet, ami a szaruhártya középpontja felé kúszik.

műtéti szemészet

A megvastagodott érdús, vérbő kötőhártya a szaruhártyára húzódva a látást is veszélyeztetheti. Kezelése műtéti úton történik. A műtét során eltávolítjuk a kúszóhályogot és megtisztítjuk a szaruhártyát.

műtéti szemészet

Amíg kis területet érint, könnyebb az eltávolítás és a gyógyulás is gyorsabb, így érdemes minél hamarabb szakorvoshoz fordulni, ha ilyen jellegű problémát észlel. Glaukóma zöldhályog műtét A glaukóma olyan szembetegség, amely károsítja a látóideget. Ennek oka legtöbbször a fokozott belső szemnyomás.

  1. A felszín egyéni fénytörési hibáit
  2. Hogy a bor hogyan befolyásolja a látást
  3. A látás a norma
  4. Komplex szemészeti megoldások — Szemészeti vizsgálattól a lézeres látásjavításig Optimum Szemészet 20 éves szakmai tapasztalattal, a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával gondoskodunk a kicsik és nagyok látásáról.
  5. A szem myopia diszfunkciója
  6. Nyitólap » Általános információk Általános információk A klinika az elődök szellemében kiemelkedő feladatának tartja a szemészet oktatását.

Kezelés hiányába a látótér beszűküléséhez és akár vaksághoz is vezethet. Bizonyos esetekben elegendő gyógyszeres vagy lézeres kezelést alkalmazni, de van amikor műtétre van szükség. A zöldhályog ellenes műtét trabeculectomia során műtéti szemészet mesterséges csatornát hozunk létre, amin keresztül távozni tud a felesleges csarnokvíz, ezáltal pedig csökken a szemnyomás.

műtéti szemészet

Szürkehályog műtét A szürkehályog cataracta a szemlencse elszürkülésével és jelentős látásromlással járó betegség. A szürkehályog a szemlencse olyan mértékű elhomályosodását okozza, ami már akadályozza, hogy éles kép alakuljon ki a retinán.

Kapcsolódó orvosok

A betegség előrehaladtával a látás olyanná válik mintha a beteg egy vízfüggönyön nézne keresztül, később vaksághoz is vezethet. A látás helyreállítása a károsodott szemlencse műtéti eltávolításával történhet. A szemlencse helyére általában műanyagból vagy szilikonból készült műlencsét ültetünk be.

műtéti szemészet

A beültetendő műlencse pontos típusa számos tényezőtől függ, megtervezése személyre szabott. Kancsalság elleni műtét Kancsalság esetén a két szem együttműködésében probléma lép fel. A szemek állása - az egészséges látórendszerrel ellentétben - nem párhuzamos, így a szemek az ideghártya különböző pontjaira vetítenek képet innen ered a kettőslátás műtéti szemészet.

Súlyosabb esetben ez tompalátáshoz vezethet, hiszen a látórendszer a kancsal szem képének "kikapcsolásával" reagál, mely eltál a szem "ellustul". Felnőttkorban a szemizom bénulása, illetve stroke is okozhat kettőslátást, amely műtéti úton javítható.