Látásromlás gyermekkorban - Miért gyorsítja a folyamatot, ha kütyüket néz a gyermek?

Mobiltelefon látásromlása, Ma van Ivó, Milán napja!

Tartalom

  búzavirág a látás javítása érdekében

  Így védekezzünk a kék fény káros hatásai ellen LG Magyarország Mobiltelefon látásromlása. Így védekezz a kék fény káros hatásai ellen!

  Fotó: Shutterstock Az Egyesült Államokban a látásvesztés fő okai között szerepel a makuladegenerációamely nem vezet teljes megvakuláshoz, ám olyan károsodás, amely megnehezíti a mindennapi életet.

  mert rossz a látás

  A kutatók évek óta arra figyelmeztetnekhogy a digitális kijelzők kék fénye hozzájárulhat a makuladegeneráció kialakulásához. Kísérleteink megmagyarázzák, hogyan zajlik ez a folyamat, és reméljük, hogy ez olyan terápiák, például új típusú szemcseppek kifejlesztéséhez mobiltelefon látásromlása, amelyek lelassítják a makuladegenerációt" — mondta el Ajith Karunarathne, az egyetem kémia és biokémia tanszékének adjunktusa.

  Kérjük adja meg az email címét, és elküldjük Önnek a jelszó visszaállító linket. Email Vissza Megosztás Nem árt tudni, hogy a naponta használt digitális eszközök — vagyis a mobiltelefon, a tablet vagy a laptop — a szemre káros kék fényt sugároznak.

  A Scientific Reports tudományos lap aktuális számában mobiltelefon látásromlása tanulmányban olvasható, hogy a makuladegenerációt a fényreceptorok, a fényérzékeny sejtek pusztulása okozza. A fotoreceptor sejtek működéséhez retinál nevű molekulákra van szükség, amelyek érzékelik a fényt, jelzik az agynak, s mobiltelefon látásromlása leszünk képesek látni.

  a látás élesen a jobb szemre esett

  Amikor kék mobiltelefon myopia astigmatizmus tették ki őket, ezek a sejtek is elpusztultak. Önmagában sem a kék fény, sem mobiltelefon látásromlása retinál nincs ilyen hatással a sejtekre, csak a kettő kombinációja.

  A kutatók szerint az alfa-tokoferol mobiltelefon látásromlása nevű természetes antioxidáns megállítja a sejtpusztulást, azonban idősebb korban, vagy ha az immunrendszer nem működik megfelelően, az ember nem képes felvenni a harcot a retinál és a kék fény kombinációja ellen.

  A kék fény elleni védelemre a kutatók azt tanácsolják, hogy a felhasználók viseljenek UV- mobiltelefon látásromlása kékfény-szűrős szemüveget, sötétben pedig ne használják az okostelefonjukat vagy tabletjüket, vagy használjanak olyan appokatamik segítenek a kék fény szintjének csökkentésében újabb telefonokon már külön beállítási lehetőség is van erre.

  a lencsétől a látás javításához