Tech: Ez a mesterséges szem a tudósok szerint úgy viselkedik, mint az igazi | hipnotizor.hu

Mesterséges szemlátás, Mesterséges látást kaphatnak

Tartalom

  látás 75 a táblázat szerint

  Mesterséges szemlátás a mesterséges szem a tudósok szerint úgy viselkedik, mint az igazi szerző: hvg. Hongkongi kutatóknak sikerült először olyan mesterséges szemet létrehozniuk, ami már majdnem olyan, mint az emberi szerv.

  a jó látás 0

  A tudományos-fantasztikus filmekben gyakran láthatunk emberszemszerű optikai egységgel rendelkező robotokat, illetve olyan látássérülteket is, akik egy élethű műszemmel visszanyerték a látásukat. Csejung Fan, a Hongkongi Tudományos- és Technológiai Egyetem kutatója és csapata egy olyan eszközt állított elő, amelyről a Nature -ben közölt tanulmányukban állítják: felépítését és működését tekintve mesterséges szemlátás nagyban hasonlít az emberi szemre.

  Forma szerint: ellipszis; A termékek osztályozása során figyelembe veszik azokat a tulajdonságokat, mint az írisz illeszkedése, a sclera és az írisz színei, valamint a gyártás anyaga. A műanyagok iránti igény ma nagyobb, mint az üveg, mivel tartósabbak, biztonságosabbak és nem törnek össze. Vannak vékonyfalú termékek is, amelyeket a szemüreg kialakulása során, valamint a szem hibájának kozmetikai maszkolására szolgálnak tüskével, vastag falú, kettős falúakkal - teljes távollét saját szemgolyó.

  A tudósok alumínium-oxidból hoztak létre az üvegtestnek megfelelő részt, amely hátsó falán egy nanovezetékekkel behálózott fényérzékelő membrán kapott helyet. A műszemben ez jelenti a retinát. A látóidegeket gallium-indium ötvözetből készült folyékony fém vezetékek helyettesítik, amelyek a beérkező információt továbbítják a külső feldolgozóegységnek.

  A tudósok még az üvegtestet kitöltő gél állagú anyagot is helyettesítették, méghozzá egy ionos folyadékkal.

  hogyan lehet visszanyerni a hiperlátást

  Képünk illusztráció. A reakcióideje a látható fény spektrumában nagyjából megegyezik az emberi szem reakcióidejével, ám az inger elmúltával gyorsabban áll vissza az eredeti állapotra.

  a műtét következményei a látás javítására

  Ez 23,9 milliszekundumot jelent, míg a szem esetében ez milliszekundum között változhat. Emellett mesterséges szemlátás nanokábelek is sűrűbben helyezkednek el, mint a fotoreceptorok a valódiban. Bár a kutatók valóban rendkívül fejlett technológiát tettek le az asztalra, arra egyelőre még valószínűleg sokat kell várni, hogy az a mindennapokban használhatóvá váljon.

  minden vitamin a látás javítása érdekében

  A műszem "csak" fokos szögben képes látni a valódi szem fokos látószögével, a teljes fényérzékelő felület pedig csupán 0,08 colos, és mindössze pixel a felbontása. Arról nem is beszélve, hogy a gyártás jelenleg nemcsak költséges, de rendkívül lassú is. A mesterséges szemlátás független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni.

  A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket. Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok mesterséges szemlátás mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

  melyik gyógyszer helyreállítja a látást

  Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!