Tüntess az eltûnések ellen! - Amnesty International Magyarország Amnesty International

Látásmegvonás az. A látásmegvonás hatásai a járás dinamikus stabilitására

A látásmegvonás hatásai a járás dinamikus stabilitására Videó: Zeitgeist: Moving ForwardLehet Absztrakt A látás javíthatja a kétoldali függőleges stabilitást álló helyzetben, és befolyásolhatja a spatiotemporal paramétereket járás közben.

Nyilvánvaló tények. A nyilvánvaló-hihetetlen: a legérdekesebb tények

Az alacsonyabb gyorsulást NV-ben találták a csökkentett gyalogsebességhez. A normalizált gyorsulások azonban az NV-ben magasabbak voltak, mint az FV állapotban, mind anteroposterior versusmind laterolateral versus irányban. A látás befolyásolta a járás anteroposterior harmóniáját és a környezettel kölcsönhatásban a latero-laterális harmonikát is.

Közvetlenül mint az ANOVA fő tényezője vagy közvetetten más tényezőkkel való jelentős kölcsönhatás révén a látás befolyásolta az összes mért paramétert. Összefoglalva, a résztvevők megmutatták a felsőtest stabilitásának és harmóniájának környezetfüggő csökkentését, amikor azt vizuális visszacsatolás megfosztotta.

pontos látásvizsgálat a látás helyreállítása 15 perc alatt

Bemutatkozás Az egyensúly fenntartása a séta során az egyik alapvető motoros képesség, amely a kétlábú mozgáshoz szükséges. Ezt a dinamikus stabilitást úgy lehet definiálni, hogy képes a test szegmenseit összehangoltan mozgatni úgy, hogy a testet megfelelő sebességgel el tudjuk mozgatni, tartva minél állandóbbá a lendület megőrzése érdekében [1, 2] és minimalizálva a felső testet rezgések és ezáltal az esés veszélye [3, 4].

Valójában instabil látásmegvonás az közben a sétálási sebesség ingadozik, ami nagyobb gyorsulást és ezáltal inerciális erőket és zavaró tényezőket eredményez, amelyeket ellenőrizni kell.

Ezzel látásmegvonás az a stabil séta megfelelő módon kihasználja a lengő test környezeti tájolására vonatkozó információkat, amelyeket elsősorban a vestibuláris rendszer, az alsó végtagok mechanoreceptorjai és a látás szolgáltatnak [5, 6].

A vizuális rendszer nemcsak a céltávolságról és az akadályok jelenlétéről nyújt információt, hanem az egyensúly megőrzésében is a gyaloglás során [7], és a pályák beállításával, amikor akadály jelenik meg, vagy ha a célpont eltolódik [8].

rövidlátás asztigmatizmus 1. látás és szülés

Edwards már ban kismértékben, de szignifikánsan megnőtt az alanyok mozgékonysága, amikor látásmegvonás az megvilágítás mellett állnak [9]. Számos másik egymást követő tanulmány vizsgálta a látás hatását az egyensúlyra. Néhányan másokat is megvizsgáltak az optikai áramlási mezőben bekövetkező változások térbeli-időbeli járási paramétereire és ízületkinematikájára látásmegvonás az vagy a látásdeprivációra [11—13]. Hallemans és munkatársai a közelmúltban érdekes kutatási csoportot készítettek a vizuális deprivation hatásáról a járási minták biomechanikájára [7, 11—13].

E tanulmányok egyike a járási dinamikai stabilitásra összpontosított [7]. Ebben a tanulmányban a szerzők nem találtak különbséget a törzs és a medence mozgásának szögtartományában a teljes és a látás nélküli állapotok között egészséges alanyokban.

Ezzel szemben érdekes eredményeket találtak az egészséges felnőttek és a látássérültek összehasonlításában. Az egészséges alanyokon a test felső részén fennálló különbségek hiánya a két látási körülmény között számos különböző okból fakadható: a mozgási tartományt nem normalizálták a különböző gyalogsebességekre, a járási elemzést nem szennyezett környezetben végezték a kísérleti beállítás, amint azt a szerzők megfelelően kiemeltéka felsőtest gyorsulását nem vizsgálták, és a lehetséges nemi különbségeket nem vették figyelembe főleg azért, mert a fő statisztikai elemzés nem páros volt az alanyokon belül és az állapotok között.

Egy másik tanulmányban valójában a látásmegvonás az gyorsulása és a törzs közti gyorsulás variabilitása megnőtt, amikor a fény hirtelen csökkent. Ebben a legutóbbi tanulmányban a legfrissebb irodalomnak megfelelően gyorsulásmérőkkel értékelték a séta közbeni egyensúly fenntartásának képességét [1, 4, 15].

Ezenkívül összehasonlítottuk a gyorsulásmérési paramétereket a két látási viszony között a hasonló gyalogsebességhez.

NEGYEDIK RÉSZ A FÜGGŐ AGY FEJLŐDÉSE TIZENHETEDIK FEJEZET. Az ő agyuknak esélye sem volt

Ez a tanulmány azonban a járás modulációját vizsgálta a normál fénytól a marginális megvilágításig történő hirtelen átmenet során, és nem a vak vak járást.

A nemek közötti különbségeket már megfigyelték a felsőtest gyorsulásában a séta során [16]. Ezenkívül a mozgásszabályozás különbséget mutatott a beltéri és a kültéri környezetben a bekötött szemmel [17] és normál [18] járás közben, a különféle felületeken lévő görbék között [1], a földelő és a látásmegvonás az közötti séta között [19], valamint az eltérő optikai körülmények közötti járások között.

Jelen tanulmány célja az volt, hogy az alanyok felsőtestének gyorsulásait gyaloglás közben megvizsgáljuk vizuális visszajelzés nélkül.

A járás térbeli-időbeli paramétereinek változása és a járási stabilitás közötti összefüggéseket látásmegvonás az megvizsgáltam. A fenti okok miatt a férfi és női résztvevőket beltéri és kültéri teszteken végezték, és a nemet és a környezetet egyaránt figyelembe vették ebben a tanulmányban mint vizsgált tényezőket. Anyagok és módszerek 2.

Az vakág az a látámegvoná.

Résztvevők és a jegyzőkönyv Huszonnyolc egészséges önkéntes részt vett ebben a vizsgálatban átlag életkor: év. Felkérték őket, hogy álljanak egy padlón megjelölt vonalon, majd egyenesen sétálhassanak 10 métert saját választott sebességgel, amíg megérkeznek egy másik, a földre ragasztott vonalhoz.

A cél kiemelése érdekében a kísérleti személy az érkező vonalon állt, és azonnal elindult, mielőtt az alanyok elindultak ahogyan azt az alanyoknak korábban kifejtettük. Először a bekötött szemmel nincs látás, NV való eljutáskor látásmegvonás az őket, majd látásellenőrzés alatt teljes látás, FV.

A sétálás során a felsőtest gyorsulásának esetleges nemi különbségeinek figyelembevétele érdekében [16] minden egyes alcsoportot 7 nő és 7 férfi alkotott. A környezet lehetséges befolyásának figyelembevétele érdekében [15] tizenöt résztvevőt teszteltek egy beltéri csarnokban IN és egy másik tizenöt résztvevőt egy szabadtéri burkolt területen OUTegy nagy pázsit közepén.

Ez mi ez itten?

Mindkét környezet hossza kb. A környezetet és a nemet egyaránt alkalmazták az alanyok közötti tényezőkként. A vizsgálati alanyok naivak voltak vakok nélkül, a korábbi gyakorlat miatti sodródás utáni hatás elkerülése érdekében a két környezetben a bekötött szemmel való korábbi gyakorlás nélkül. Ezért két különböző látásmegvonás az teszteltek a két környezetben a teszt-újbóli vizsgálati terv helyett, mivel az emlékezet alapvető szerepet játszhat a bekötött szemmel járásban [20].

Ezt a tanulmányt látásmegvonás az emberi tárgyakról szóló Helsinki nyilatkozattal összhangban végezték el, amelyet a helyi etikai bizottság hagyott jóvá. Minden résztvevőtől aláírt, tájékozott beleegyezést szereztek. Végül, ez a tanulmány az olasz Egészségügyi Minisztérium által finanszírozott, megváltozott motorrendszerek felmérése Grant RC11G. Ez az eszköz könnyű 93 gés egy háromtengelyes gyorsulásmérőt tartalmaz a gyorsulás mérésére a három testtengely mentén antero-posterior, AP; latero-lateral, LL; és craniocaudal, CC és három giroszkóp a szögsebesség mérésére a fenti tengelyek körül.

A teszt során az összes alany viselt általánosan használt cipőjét elkerülve a speciális cipőt, például a magas sarkú cipőt, a papucsot, a balerint vagy a csizmát. Az alany által végzett gyalogos teszt és az összegyűjtött nyers jelek vázlatos ábrázolása. Mindegyik alany elvégezte a tesztet a piros öv viselésével, beleértve a hátulján található fekete eszközt.

vakság - Szótár -

A cranio-caudalis szögsebesség ϖ, fekete és a gyorsulási jelek nyers jelei az antero-posterior Acc AP, piroslatero-laterális Acc LL, zöld és a cranio-caudalis Acc CC, kék tengely mentén Látható. Paraméter kiszámítása NV állapotban a résztvevőket felkérték arra, hogy hagyjanak abba a sétát, amikor úgy gondolták, hogy elérték a célt, és tartsák fenn ezt a pozíciót.

Egy kísérletező szalaggal megmérte a gyalogtávolságot WD. Az időt és a végrehajtott lépések számát idő és Ns az AP gyorsulás rögzített csúcsai alapján határoztuk meg lásd az 1.

A felső látásmegvonás az gyorsulásait átlagértékek kivonása és 20 Hz-es aluláteresztő szűrés után elemeztük, és hat paraméterben összegeztük az egyes testtengelyekre [4, 15, 16]. Ezenkívül kiszámítottuk az átlagszögsebességet a koponya-caudalis tengely körül és abszolút értékéthogy meghatározzuk a vízszintes síkban az átlagos forgást a teljes kísérlet során. Statisztikai analízis Az átlag ± szórás kiszámításra került az összes vizsgált paraméterre.

Böjt - Dr. Hauberl Emőke

A variancia ismételt mérését a fenti kiszámított paraméterekkel végeztük minden irányban a következő tényezők szerepének figyelembevétele érdekében: látás V: FV versus NV, beépített alany tényezővelkörnyezet E: IN versus OUT, között alany tényezőnem G: férfi versus nő, alany tényező között és minden lehetséges kölcsönhatásuk.

A paraméterek, például az aRMS és a WS közötti kapcsolat kapcsolatának lineáris regresszióját használtuk fel. A vonatkozó Pearson-együtthatót R használták ezen összefüggések erősségének felmérésére. Az összes statisztikai látásmegvonás az SPSS Eredmények Az összes becsült járási tér-időbeli paraméter erősen megváltozott, amikor a látást kizártuk. A bekötött szemmel a résztvevők rövidebb távolságot tették meg hosszabb idő alatt.

Tehát a gyaloglási myopia astigmatizmus kb. A gyaloglási sebesség csökkentése NV állapotban a felsőtest gyorsulásának csökkentését jelentette hasonló eredményekkel az aRMS és az atRMS esetén, lásd a 2.

Tüntess az eltûnések ellen!

Az átlagos szögsebesség és abszolút értéke nem befolyásolta szignifikánsan a látástávolságot. Ez azt ha a látás rossz, hogyan kell kezelni, hogy a vizsgálati alanyok végső helyzetét lefordítottuk, de nem fordítottuk el a kiindulási helyzetükhöz képest.

Megfigyeltük azonban néhány alanynál, hogy a bekötött szemmel járás közben oldalirányú fordulás van, de ezeket az oldalsó hibákat nem mértük.

az emberi látás az myopia látás mínusz 4

A normalizált cranio-caudalis gyorsulást a látás sem befolyásolta, megerősítve, hogy a cranio-caudalis gyorsítás általában kevésbé informatív, mint az antero-posterior és latero-lateralis 1, A látás csak a bal hátsó irányban befolyásolta a járás harmóniáját.

Valójában a bekötött szemmel történő séta NV alatt szignifikánsan alacsonyabb eredményt kapott, mint a teljes látás mellett történő séta során FV. Másrészről, az aHRLL-t a vizuális és a környezeti tényező kölcsönhatása befolyásolta: az aHRLL nagyobb beltéri eredményt eredményezett, mint a szabadban, amikor az alanyok FV állapotban jártak in: versus:míg az ellenkezője, ha az alanyok NV állapotban jártak in : versus out:.

Ez a látás látásmegvonás az a környezet közötti kölcsönhatás nagyban befolyásolta a többi járási paramétert is, mind a térbeli, mind az időbeli és a dinamikus stabilitással kapcsolatos paramétereket.

visszaállítható-e a látás mínusz 7? emberi látásóra a 4. osztályban

Mindkét környezetben a WS csökkent NV állapotban. A szabadban ez a WS csökkenés látásmegvonás az nem befolyásolta a látásmegvonás az gyorsulásainak lineáris kapcsolatát, és a regressziós vonal a megfigyelt kapcsolat egyfajta folytatása volt az FV állapotban. Beltéri viszont viszont a WS és a WS közötti kapcsolat továbbra is lineáris volt, de a nagyobb gyorsulások tartományában változott.

Végül, és a beltéri, mint a kültéri látásmegtagadást jobban érintették 3. Az antero-posterior gyorsulás gyökér középértékét minden alany esetében megmutatjuk a járási sebességükkel a vonatkozó regressziós vonalakkal együtt a két látási látásmegvonás az között FV versus NV és a két környezetben in versus.

A gyorsulás látásmegvonás az normalizált értékeinek középértéke ± szórása az antero-posterior szürkehályog műtét után a látás romlott sávok és latero-lateralis zöld sávok irányában a teljes versus függvényében. Megbeszélés Eredményeink azt mutatták, hogy a látásmentesség befolyásolta a járási dinamikai stabilitást.

Miben segíthetünk?

A korábbi tanulmányok már kimutatták, hogy az egészséges alanyok látásmegvonás az hiánya befolyásolta térbeli-időbeli járási paramétereiket [11], az alsó végtagi kinematikát [12], az interlimbális koordinációt [13] és a csomagtartó stabilitását a sötétre való vizuális alkalmazkodás során [14]. Vizsgálatunk rámutatott arra, hogy a célzott gyaloglás során a látásmentesség eltérő módon befolyásolta a járás dinamikus stabilitását két különböző környezet között.

  • Lövés a látás javítására
  • A látásmentesség hatása a járási dinamikai stabilitásra
  • Miért álmodunk? – Az agyi régiók háborúja - Mindset Pszichológia

A korábbi vizsgálatokkal összhangban megfigyeltük a lassabb, kedvelt sétát az NV állapotban [7, 11]. Ez egy konzervatív stratégia lehet, amely több időt enged a lábfej felfedezéséhez, és csökkenti a bizonytalanságot és a félelmet a falba esés vagy az ütés [7, 17]. Valójában az eredményeink azt mutatták, hogy a csökkentett sétálási sebesség korlátozhatja a felsőtest gyorsulását, megkönnyítve ezzel a dinamikus egyensúly vezérlését.

Vizuális funkciók - a szemfunkciók rövid leírása

A felsőtest instabilitásának csökkentésére irányuló gyalogsebesség csökkentésének stratégiáját már megfigyelték a stroke-ban szenvedő betegekben, amikor hosszabb sétával túllépték őket [4], és látássérülteknél [23].

Teljes látás esetén a felsőtest gyorsulásának értékei hasonlóak voltak azokhoz, amelyeket az előző vizsgálatokban egészséges alanyoknál már találtak [1, 21, 24]. A megfigyelt nemek közötti különbségek hasonlóak voltak a korábban késő-oldalirányban megfigyelt különbségekhez, nagyobb gyorsulást mutattak a férfiak, mint a nők esetében [16].

Érdekes módon a látás és látásmegvonás az nem közötti interakció befolyásolta a felsőtest stabilitását, megerősítve, hogy a férfiak kevésbé képesek ellenőrizni az LL gyorsulást. Ezek az eredmények hasonlóak voltak a sétálóút középső részében becsült paraméterek és a próba teljes útjának becsült paraméterei között, beleértve a mozgások kezdetét és végét. Másrészről, ha sötétben járunk, például amikor éjszaka felébredek az emberek, például a fürdőszobába menni, akkor az eltérhet a sötéthez való alkalmazkodástól a normál megvilágítástól, például amikor az emberek belépnek egy sötét szobába megvilágított fénnyel [14].

Ahogy az várható volt, a normalizált gyorsulások mind az AP, mind az LL tengelyeknél magasabbak voltak az NV állapotban, jelezve, hogy a dinamikus stabilitás ellenőrzési képessége kihívást jelent a vak séta során [7]. Megerősíti, hogy a vestibuláris és a proprioceptív információk nem képesek teljes mértékben kompenzálni a vizuális információ elvesztését a normál járási mintázat elérése érdekében [12]. O'Connor és Kuo [25] azonban úgy találta, hogy a vizuális visszacsatolási információt elsősorban az egyensúly késő-oldalirányú irányítására használják, míg az elülső hátsó helyzetben az egylábú stabilitás passzív módon érhető el a járás dinamikájával, összhangban a Bauby és Ko által javasolt biomechanikai modell [26].

Valójában megfigyelték a nagyobb lépésszélességű RMS-t, mint az lépéshosszúságú RMS-t optikai áramlási zavarok jelenlétében [25]. Ezzel szemben azt találtuk, hogy az AP-vel normalizált gyorsulások is magasabbak voltak az NV-ben, mint az FV körülmények között.

Számos ok magyarázható erre a különbségre. Először is, a lépcsőszélesség és a csomagtartó látásmegvonás az közötti kapcsolat ellenére látásmegvonás az, a felsőtest gyorsulása az AP és az LL tengelyek mentén inkább a test dinamikus stabilitásához kapcsolódott, mint a látásmegvonás az [28].

Sőt, az egyensúly fenntartása valószínűleg nagyobb kihívást jelenthet az AP irányában is, ha a látás teljesen kizárt, mint amikor csak zavart. Azonban, amint azt O'Connor és Kuo [25] javasolta, eredményeink is olyan forgatókönyvet ábrázoltak, amely megerősíti, hogy az AP és az LL tengely mentén történő mozgások irányításában részt vevő folyamatok nagyon eltérőek lehetnek. Valójában azt találtuk, hogy ezt csak a látás és a környezet kölcsönhatása befolyásolja, megerősítve, hogy az LL irányú mozgások kevésbé lesznek ellenőrizhetők, lehetővé téve a különböző környezeti körülményekhez való alkalmazkodást [25].

Éppen ellenkezőleg, a látás volt az egyetlen tényező, amely befolyásolta a járás harmóniáját az egyenes járás fő iránya mentén. Eredményeink megerősítették, hogy látásmegvonás az vestibuláris, az akusztikus és a proprioceptív információk nem képesek teljes mértékben kompenzálni a látástól való mentességet, hogy normális járási mintát nyújtsanak [12]. A látás-környezet kölcsönhatás, amely mind a járási tér-időbeli paramétereket, mind a járási stabilitást befolyásolja, eltérő, de esetleg egymás mellett létező okokból származhat.

Az első az, hogy a külső akusztikus visszacsatolások eltérő módon befolyásolhatják a járási stabilitást a két különböző környezetben. látás a szemen 0 3

Homeosztatikus plaszticitás az idegi fejlődésben

Valójában az alanyok bekötött szemmel történő séta közbeni teljesítménye hasonlóbbnak bizonyult két különböző környezetben, amikor az akusztikus információkat is eltávolították [17]. A második a környezet lehetséges szelektív hangolóként játszott szerepével függ össze a különféle stratégiák között, amelyek inkább érzékszervi visszacsatolásokon vagy a külvilág belső ábrázolásán alapulnak [17, 29]. Végül, a motoros képek is alapvető szerepet játszhatnak a bekötött szemmel járás során.

látásélesség 20% prolaktin hatása a látásra

Közismert, hogy az alapmozgás ritmusának előállítása nagymértékben függ a gerincvelőben található központi mintázat-generátorok aktivitásától [30]. A valós életmód azonban attól a szupraspinális struktúrától is függ, amely részt vesz a gyaloglás mozgásának a környezeti és motivációs igényekhez való igazításában [31].